Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AU

Ahoj dobrovolníci a výzkumníci,

pokud domorodce moc nenaučíte, tak mě jste donutili za poslední měsíc naučit se celkem dost: zaregistovat se na Facebook, prohížet si na něm fotky (po dnešku možná i vkládat fotky), psát komentáře i zprávy,  nepřímo jste mě donutili pokořit registraci na Blogu a dokonce si v překladači vyhledat i španělská slovíčka!!

Mám velmi silnou motivaci - abych se o Vás vůbec něco dozvěla, tak jsem velmi pomalu a často s peprnými výrazy bojovala (bojovali) s nástrahami elektronické komunikace.

Co se týká obrázku kaluže, není poznat, jak je hluboká, ale je zcela jasné, že blatníky (pokud je na kole máte), by byly asi na nic.

Pokud Vám do kurzu chodí dvě roztroušené sólistky, doufejte, že nemají sklerózu, aby si vůbec něco zapamatovaly.

Co se týká společného obědu (dobrý nápad, ale finančně a časově náročný), je třeba uvařit opravdu něco chutného, abyste neodradili zbytek kurzistů. Hodina s malými dětmi připomíná hodinu tělocviku s praktickými aspekty něco ulovit. U puberťáků bych doporučila společenskou hru vadí nevadí, u dospělých by pak už nějaká motivace měla být (pokud ne, nabízí se hra s prázdným skleněným obalem). :-) Držím Vám palce a hlavně, aby cesta byla suchá, místy mokrá, viditelnost celkem dobrá ...R^V

1 0
možnosti
Foto

ahooooj,

haha :-) myslím, že to jsou věci,co se hodí. ještě se máš co učit, místní "teta", která může mít kolem padesáti, mi pouštěla své oblíbené písně z mobilu. tady to nejsou žádní křováci z buše. co se týče používání techniky, je i venkov na Yukatáně srovnatelný s ČR. děti si pouštějí videa na mobilu, večer se rodiny v dřevěných chatrčích dívají na telenovely v televizi atd. až mě zklamalo, že se "civilizace" tak roztahuje. welcome to the globalized world the of the 21st century... tohle konzumní šílenství se šíří jako mor.

pár louží jsem projel a prošel. vody tam bylo po kolena a můžu říct, že brodit se džunglí nic moc. louže na fotce byla hodně velká, měla přes 100 metrů na délku a voda zasahovala i daleko mezi porost. nevíš, co na tebe vyskočí. vzhledem k tomu, že se v nedaleké laguně pohybuje krokodýlí rodinka, měl jsem obavu, aby po takovém dešti nebyla na výletě :) 

časově je vaření jídla pro více lidí náročné, ale finančně to vyjde lépe. už jsme se naučili připravovat to co jedí; hlavně maso, tortilly, fazole a chilli. ale nepřijeli jsme sem jen vařit :)

hry jsou super, bohužel si nemůžeme s nimi jen hrát, i když by to bylo fajn :/ kdybych věděl jak na to, byl bych moc rád. je vidět, že myslíš jen flašku ;) třeba na ni taky dojde.

mějte se pěkně a díky

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS